Корреспондент: В Україні вперше за кілька років почали зростати зарплати в корпоративному секторі

Корреспондент: В Україні вперше за кілька років почали зростати зарплати в корпоративному секторі
АР

Видання констатує, що після кількох роківмасового скорочення штатів, урізання зарплат і скасування бонусів передбезробітними українцями замаячило світло в кінці тунелю.

Так, за словами Олени Грищук, директорарекрутингової компанії Форсаж, оговтавшись від кризи, компанії розморожуютьсвої проекти і починають активно поповнювати кадрові резерви.

Першими в країні про набір нової офісної арміїзаявили IT-компанії, фармакологічні корпорації та виробники продуктівхарчування, пише видання, і уточнює, що їх рекрутери вже оголосили полювання натих, хто першим втратив роботу під час кризи, - найманих управлінців.Топ-менеджери різних напрямків - зараз справжні господарі ситуації, зазначаєвидання.

Згідно з результатами дослідження, яке Корреспондентпровів разом з міжнародною консалтинговою компанією Hay Group, топ-менеджеризалишаються найбільш оплачуваною категорією офісних співробітників.

Сьогодні щоб заманити професійного топа,говорить Грищук, роботодавці знову готові неабияк витратитися і повернутизгорнуті в кризу зарплати, бонуси і соцпакети.

Водночас поряд з менеджерами вищої ланкикомпанії активно полюють за досвідченими програмістами. Зарплата фахівцяIT-сектору зростає в геометричній прогресії і, за даними рекрутингового порталуHead Hunter, в 2011 році поступається тільки платні топ-менеджерів.

"Українські айтішники, як правило,активно працюють на аутсорс для західних корпорацій, тому заробляють дужедобре", - зазначає Сергій Дідковський, керівник відділу маркетингу порталу.

Разом з комп'ютерними геніями компанії кличутьповернутися в корпоративне лоно маркетологів, рекламістів тапродавців-консультантів, які стали першими жертвами кризових скорочень. Заданими Head Hunter, фахівців цього профілю вже зараз набагато менше, ніжвакантних місць, хоча ще півроку тому кількість безробітних маркетологів булабільшою, ніж було потрібно роботодавцям.

Всього ж, як підрахували на рекрутинговомупорталі superjob.ua, за перше півріччя цього року вакансій стало більш ніж удвічібільше порівняно з шістьма місяцями минулого року.

"У найближчому майбутньому на ринку праціпозитивна динаміка збережеться і можливий дефіцит кваліфікованих кадрів. Азначить, зарплати будуть тільки зростати", - підсумовує Герман Овчаренко,керівник порталу.

Тим часом, пише Корреспондент, рекрутеривпевнені, що на свій докризовий рівень платня повернеться не раніше 2015 року.Втім,  порівняно з країнами ЗахідноїЄвропи та Азії, де компанія Hay group також проводила дослідження, Українарозвивається досить в специфічних умовах.

Як потепління у світовій та українськійекономіці вплинуло на ринок праці, а також чому компанії повернулися доборотьби за колись вигнаних майстрів маркетингу, читайте в № 36 журналуКорреспондент від 16 вересня 2011 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK