Оголошено переможця конкурсу на розробку ТЕО будівництва LNG-терміналу на березі Чорного моря

Оголошено переможця конкурсу на розробку ТЕО будівництва LNG-терміналу на березі Чорного моря
АР

Зокрема, конкурс на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО)регазифікаційного терміналу з прийому скрапленого природного газу(LNG-терміналу) виграла компанія Socoin (Іспанія).

"Сьогодні підписанням протоколу завершилася процедура конкурсних торгів... Ми сьогодні оголошуємо, що переможцем тендеру стала компанія SocoinIngenieria y Construccion Industrial", - сказав він.

Чиновник наголосив, що до тендеру було виявлено величезний інтерес як з бокуінжинірингових компаній, так і з боку найбільших енергетичних компаній світу.

У другому етапі конкурсу на розробку ТЕО також брали участь компанії RambollOil & Gas (Данія), Foster Wheeler Iberia, Socoin, Sener (всі три Іспанія) іTechnique Italy (Італія).

Як повідомлялося, на першому етапі конкурсу зі складу учасників вибули компаніїZagope (Португалія), Ambetech (США), Sweco (Фінляндія) та українська"дочка" PricewaterhouseCoopers. За словами Каськіва, ці компанії непройшли у другий етап через неналежну підготовку тендерної документації.

У ході спільної з Януковичем прес-конференції в Баку 28 квітня Алієв заявив, щоАзербайджан прагне розширити географію поставок скрапленого газу. Ще ранішекраїни підписали меморандум про співробітництво в організації поставок скрапленогогазу.

Будівництво СПГ-терміналу обсягом 10 млрд куб. м на чорноморському узбережжіУкраїни планується завершити в 2014 році. Роботи координує держпідприємствоНаціональний проект LNG-термінал.

Розробка ТЕО терміналу повинна бути завершена влітку 2011 року. Остаточнавартість будівництва СПГ-терміналу стане відомою тільки після розробки ТЕО.

Водночас, за попередніми оцінками, будівництво самого терміналу обійдеться в $0,75-1 млрд, облаштування інфраструктури - в $ 170-360 млн, врізка вгазотранспортну систему (ГТС) - $ 100-460 млн. Вартість облаштуванняінфраструктури і врізки в ГТС буде сильно залежати від вибору конкретногомайданчика.

Раніше повідомлялося, що в березні цього року підприємствами ДКУкргазвидобування заброньовано 19,4 тис т. скрапленого газу, що на 2,2 тис т(13%) більше, ніж у березні 2010 року.

Нагадаємо, що раніше Азербайджан заявив, щоготовий щорічно поставляти в Україну 5 млрд куб. м газу дляспоруджуваного в Одесі терміналу з прийому скрапленого газу (СПГ-терміналу).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK