В Україні істотно знизився рівень шахрайства з платіжними картками

В Україні істотно знизився рівень шахрайства з платіжними картками
Фото Наталії Кравчук / Корреспондент

"Загальна тенденція для України -зниження рівня шахрайських операцій за операціями з використанням міжнароднихплатіжних карт Visa. На сьогодні цей рівень складає $ 0,01 на $ 100 операцій закартками, тоді як наприкінці 2008 року - $ 0,06-0,07 на $ 100" , - сказалавона.

За словами Річі, за даними на березень 2011року, 9% шахрайських операцій із платіжними картками Visa в країні припадало назагублені або вкрадені платіжні карти, 38% - на розрахунки в мережі інтернет,53% становили випадки підробки платіжних карт.

Крім того, вона повідомила, що з 1992 року потеперішній час у світі рівень шахрайських операцій знизився з $ 0,18 до $ 0,05на $ 100 операцій з картками.

Глава департаменту з управління ризиками Visa зазначила,чим глибше проникнення чип-карт на ринок, тим менше випадків шахрайства,пов'язаних з підробкою. Нині, за даними Visa Inc., в Україні чипові карткискладають до 10% карт цієї платіжної системи. При цьому 97% банкоматів ітерміналів у країні можуть приймати такі платіжні карти.

У серпні повідомлялося, що в другому кварталікількість активних платіжних карт в Україні зросла на 7,4% - до 32,066 млн  штук.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK