Колесніков: Україні треба поставити на машинобудування, АПК і туризм

Колесніков: Україні треба поставити на машинобудування, АПК і туризм
Фото прес-служби Кабміну

"Усітри кластери вимагають значних інвестицій в інфраструктуру", – сказав він.

Б.Колесниковуточнив, що в машинобудуванні слід зробити акцент на локалізації виробництва."Не треба утримувати радянські мілітаризовані інститути", – додаввін.

Пряма трансляція саміту Ялтинської європейської стратегії (YES)

Зайого словами, потенціал зростання в сільському господарстві пов’язаний з тим,що населення світу зростає швидше, ніж виробництво аграрної продукції.Український потенціал у цьому секторі пов’язаний з неефективним використаннямземлі і відсталими агротехнологіями, зазначив Б.Колесников.

Вінпідкреслив, що Україна може збільшити урожай зернових удвічі з 50 млн тонн нарік, і цьому сприятиме земельна реформа, ініційована президентом, яка дозволитьземлі знайти реальних господарів.

Щодотуризму, віце-прем’єр вказав на приклад Туреччини, яка в 1982 році прийняласпеціальний закон про туризм. "Ми готуємо закон про туризм, ми взялинайкраще з турецького закону: він міститиме найліберальніші можливості дляінвесторів", – повідомив Колесніков.

***

8-аЯлтинська щорічна зустріч Україна і світ:спільні виклики, спільне майбутнє, організована Ялтинською європейськоюстратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 15 по 18вересня в Лівадійському палаці Ялти. У ході саміту понад 200 представниківполітичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорюютьосновні глобальні виклики та їхній вплив на Європу і Україну.

Учасники8-го форуму YES обговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості тавиклики для інвестицій в Україну, а також шляхи для збалансування світовоїекономки. Серед основних тем дискусій - відносини України з Європейським Союзомта перспективи України в сучасному світі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK