Китай надасть Білорусі кредит на 1 млрд доларів

Китай надасть Білорусі кредит на 1 млрд доларів
АР

Проце заявив голова Постійного комітету Всекитайських зборів народнихпредставників У Банго, який перебував у Мінську з офіційним візитом.

"Китайськийуряд прийняв рішення надати пільговий кредит розміром 1 мільярд доларів для реалізаціїнаших узгоджених спільних проектів. Додатково також ми виділимо 70 мільйонівюанів як безоплатний грант", – сказав він.

Говорячипро двосторонні торгівельно-економічні відносини, голова парламенту КНРзазначив: "ми дотримуємося принципів взаємного зиску і взаємноговиграшу". У Банго позитивно оцінив роботу спільних компаній у Білорусії іреалізацію низки спільних проектів. Він уточнив, що йдеться про модернізаціюбілоруських ТЕЦ, цементних заводів, транспортної інфраструктури.

"Митакож домовилися про спільне створення супутника зв’язку, будівництво целюлозно-паперовогозаводу, готелю Пекін у Мінську", – сказав У Банго.

Головапарламенту КНР високо оцінив взаємодію двох країн на міжнародній арені."По цілому ряду міжнародних, регіональних проблем у нас або однакові, абосхожі позиції, ми спільно прагнемо до демократизації міжнародних відносин. Іви, і ми проти того, щоб сильні топтали слабких, – заявив У Банго. – Ми вдячнівам за підтримку по тайваньському, тибетському питаннях, пов’язаних з такзваними правами людини".

"Ми,зі свого боку, серйозно підтримуємо внутрішню і зовнішню політику, якапроводиться у вашій країні, всі ваші зусилля на відстоювання суверенітету,незалежності, вашої боротьби із зовнішнім втручанням", – заявив головакитайського парламенту.

Раніше,10 вересня, Лукашенко повідомив, що Міжнародний валютний фонд зажадав відМінська звільнення політичних в’язнів в обмін на кредитну підтримку країни, якапереживає найжорстокішу за останні десять років фінансову кризу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK