Азаров відзвітував про скорочення дефіциту бюджету з 18% до 5% ВВП

Азаров відзвітував про скорочення дефіциту бюджету з 18% до 5% ВВП
Reuters

Відкриваючи засідання уряду, Азаров заявив:"Зараз, коли найбільші економіки світу перебувають в невизначеності, мискоротили бюджетний дефіцит з 18% ВВП до 5% сьогодні і до 2,5% - в 2012році".

Прем'єр зазначив, що почався процес скороченнязовнішніх запозичень, що є надійним фундаментом для розвитку економіки.

Азаров також повідомив, що Україна вперше заостанні роки поліпшила свої позиції в рейтингу конкурентоспроможності, якийоприлюднив Світовий економічний форум.

"Україна вперше за останні роки поліпшиласвої позиції в рейтингу на сім пунктів", - наголосив прем'єр. На йогодумку, поліпшення позиції України в цьому рейтингу відбулося завдяки оздоровленнюмакроекономічної ситуації.

"Тут зростання становить відразу 20пунктів. Це серйозна підтримка нашого курсу, ми на правильному шляху", -сказав глава уряду.

Азаров додав, що не обіцяє миттєвихрезультатів тут і зараз, але впевнений в тому, що політика скороченнябюджетного дефіциту і одночасно модернізація економіки разом з дерегуляцією іподоланням корупції є зеленим світлом для інвесторів.

Прем'єр наголосив, що для реформ потрібен часі терпіння, а їх основою є стабільна політика.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Українизаявив, що бюджет на 2012 рік, який його уряд передав до парламенту, повністюзбалансований.

Раніше повідомлялося, що в проекті держбюджетуна 2012 рік, який Кабмін вже передав до Верховної Ради, загальний обсягзапозичень за рік передбачено на рівні 91,8 мільярда гривень ($ 11,5 млрд).Таким чином, наступного року уряд планує взяти в борг більше, ніж у цьому.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK