Міністр фінансів Греції заявив, що гравці на фінансових ринках шантажують Афіни

Міністр фінансів Греції заявив, що гравці на фінансових ринках шантажують Афіни
AP

Як повідомляє Reuters, міністр також зазначив,що Європа не бореться з економічною кризою так швидко і рішуче, як того вимагаєситуація.

У той же час, за його словами, Греція незмогла б приводити фінансову систему в порядок без контролю з боку кредиторів,у тому числі Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ.

Як повідомлялося, 19 вересня ЕвангелосВенізелос заявив, що Афіни не повинні стати жертовним ягням в контекстіборгової кризи в Європі. Він зазначив, що міжнародні та європейські організаціївикористовують Грецію як "легке виправдання", щоб приховати"брак власної компетентності в боротьбі з кризою".

У заяві глави Мінфіну сказано, що Європа і МВФне змогли дати чітку і повну відповідь на нападки на євро. При цьому Греціябула піддана "шантажу і приниженням".

Учора, 20 вересня, уряду Греції довелосяспростовувати інформацію про те, що в країні планується провести референдум, наякому жителі нібито повинні були вирішити, чи відмовлятися від валюти євро.Чутки, розповсюджені раніше в ЗМІ, спростував прес-секретар уряду Греції.

Сьогодні грецька ділова газета Нафтемпорікінаписала, що влада готує новий пакет заходів економії для стабілізації бюджету,який буде "виключно жорстким". За даними видання, Евангелос Венізелосі трійка кредиторів (ЄС, Європейський центральний банк і МВФ) завершили увівторок ввечері дводенний марафон телеконференції щодо бюджетних проблемГреції.

Для отримання в жовтні чергового 8-мільярдноготраншу кредитної підтримки грецька влада зобов'язалися вжити додаткових заходів,щоб виконати узгоджену з кредиторами програму скорочення дефіциту.

За даними ділової преси, мова йде про масовізвільнення в державному секторі - до 200 тисяч чоловік до 2015 року. При цьомуурізання зарплат в держсекторі може скласти до 40% на додаток до вже проведенихскорочень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK