Віце-спікер Держдуми РФ: Зниження ціни на газ для України суперечить інтересам російського народу

Віце-спікер Держдуми РФ: Зниження ціни на газ для України суперечить інтересам російського народу
Reuters

"Я переконаний, що ми повинні відстоюватисвої інтереси і свою позицію, і можемо скрізь довести, що вона розумна й обґрунтована,справедлива, в першу чергу для російського народу. Йти на поступки в ціні -значить недоотримувати прибуток Газпрому і, як результат, податків у дохіднучастину бюджету", - сказав Язєв.

За його словами, це загрожує зобов'язаннямидержави в питаннях охорони здоров'я, освіти, культури та оборони, які маєдержава перед росіянами.

При цьому Язєв вважає, що проблем в енергетичнійсфері з Україною немає.

"Є небажання України платити справедливуціну за газ. Ми вважаємо, що у нас довгостроковий контракт до 2019 року, і йогопотрібно виконувати і за формулою ціни, і за мінімально вибранимиобсягами", - сказав він.

За його словами, Україну це не влаштовує черезскладну економічну ситуацію в країні. Язєв нагадав, що позиція РФ з приводуумов зниження ціни газу для України була чітко озвучена.

"Ми більш низькі ціни, відступаючи вчомусь від економічної обґрунтованості, даємо тільки тим державам, якіінтегровані з нами в Митному союзі. Ми пропонуємо варіант інтеграції нашихгазових компаній або входження в наші інтеграційні угруповання. Україна повиннавідповідати - м'яч на її боці ", - наголосив він.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK