Рада відмовилася знизити поріг суми хабара у великих розмірах

Рада відмовилася знизити поріг суми хабара у великих розмірах
Фото Таїсії Стеценко / Корреспондент.net

Як повідомляє УНІАН, за ухвалення відповідногопроекту закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодопротидії хабарництву проголосували тільки 104 народних депутати з 371зареєстрованого в сесійній залі.

Згідно з чинним законодавством, хабаром вособливо великому розмірі вважається такий, що у 500 і більше разів перевищуєнеоподатковуваний мінімум доходів громадян. Депутатам запропонували знизити цюмежу до 300 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Крім того, законопроектом передбачалосязбільшення термінів позбавлення волі за хабарництво в особливо великомурозмірі, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище,і за хабарництво, поєднане з іншими злочинами.

За отримання хабара в особливо великомурозмірі, поєднане з явно незаконним затриманням, приводом, арештом, утримуваннямпід вартою; притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальностіслідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою; прийняттясуддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постановизаконопроектом передбачалося довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також передбачалося встановити, що Закон Прозастосування амністії в Україні не може застосовуватися до засуджених заодержання хабара в особливо великому розмірі.

Нагадаємо, 20 вересня Оболонський суд Києвазасудив екс-суддю Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича до десяти роківпозбавлення волі та конфіскації всього майна за отримання хабара в особливовеликих розмірах. Крім того, Зварич позбавлений права займати будь-які посади всудах і виконувати організаційно-виконавчі функції в державних установахстроком на три роки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK