ЄС заявив, що не пов'язує надання кредитів Білорусі зі звільненням політв'язнів

ЄС заявив, що не пов'язує надання кредитів Білорусі зі звільненням політв'язнів
АР

На тлі глибокої фінансовоїкризи, що почалася в країні навесні 2011 року, президент Олександр Лукашенкозвільнив - але не реабілітував - значну частину ув'язнених. Троє йогоколишніх суперників на виборах залишаються за ґратами.

"ДопомогаБілорусі ніяк не пов'язана з питанням політв'язнів... Але звільнення тареабілітація всіх політичних ув'язнених - обов'язкові умови для відновленнядіалогу", - додала Мора на прес-конференції в білоруській столиці.

Заїї словами, ЄС не отримував від білоруської влади обіцянок відпуститиув'язнених, однак сподівається на їхнє звільнення "в найближчомумайбутньому", ґрунтуючись на публічних заявах Лукашенка.

Напередодніпосол ЄС вручила вірчі грамоти президенту, чиє переобрання наприкінці 2010 рокубілоруська опозиція, Євросоюз і США не вважають чесним і прозорим.

Останнійдень виборів ознаменувався наймасовішою акцією протесту опозиції за останніроки, в якій брали участь до 40.000 осіб. Владазастосувала спецпідрозділи для розгону акції, 639 учасників були заарештовані.

Усьогоза протести було засуджено на різні терміни ув'язнення три десятки людей, утому числі трьох екс-кандидатів у президенти, після чого США і ЄС закликалинегайно звільнити всіх політв'язнів і ввели візові заборони для Лукашенка ібагатьох його підлеглих.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK