Візит Януковича в Москву не принесе сенсацій. Посол України назвав газове питання другорядним

Візит Януковича в Москву не принесе сенсацій. Посол України назвав газове питання другорядним
АР

Про це передає УНІАНз посиланням на слова Надзвичайного і Повноважного Посла України у РосіїВолодимир Єльченко.

Так, дипломатзауважив, що деякі ЗМІ нагнітають ситуації довкола візиту Януковича до Росіїдля отримання сенсації.

“Впевнений, щосенсації не відбудеться, адже питання ціни на газ або вступу чи не вступу доМитного союзу, незважаючи на всю їх важливість, не є єдиними питаннямидвохсторонніх відносин”, - сказав посол.

Він наголосив, щоне треба переоцінювати значення переговорів щодо газу.

“По газу миобов’язково домовимось, навіть якщо це не відбудеться відразу у цю суботу. Єбагато різних варіантів, є пропозиції України, де враховано інтереси як Києва,так і Москви”, - сказав він.

Єльченко повідомив,що стратегічне партнерство передбачає розвиток відносин у сфері космосу,авіації, суднобудування, сільського господарства, і всі ці теми стоять упорядку денному зустрічі Президентів двох країн.

Він наголосив, щона фоні цих складних тем питання ціни на газ є другорядним.

За його словами,співпраця у цих високотехнологічних галузях "пробуксовує", адже засіданняміждержавної українсько-російської комісії декілька разів переносилось і небуло підписано цілу низку угод.

“Ми домовимось ігазове питання не буде захмарювати відносин двох країн. Мене дивує, що всіговорять тільки про газ, а в той же час багато стратегічних питань потребуютьдомовленостей між двома країнами”, - сказав Єльченко.

Він впевнений, щонаступне засідання міждержавної комісії, про строки проведення якої маютьдомовитись Президенти у суботу, поставить всі крапки над "і".

Він зауважив, щоу ході спілкування з росіянами неодноразово чув, що велика політика заважаєрозвитку нормальних відносин між людьми.

“В Росії та вУкраїні впевнені, що питання ціни на газ не є ключовим у розвитку двохсторонніхвідносин”, - впевнений Єльченко.

Як повідомлялося,сьогодні російське видання КомерсантЪ повідомило, Москва сформулювалабезкомпромісну позицію до суботніх переговорів з Президентом України. Януковичу,як запевняють джерела видання у Кремлі і МЗС РФ, не слід розраховувати напоступки в ході переговорів з вищим керівництвом РФ на газову тематику. Росіяне перегляне газовий контракт і готова судитися із цього приводу в Стокгольмі.Нецікаві Москві і пропозиції України щодо створення міжнародного газовогоконсорціуму за участю ЄС - їй потрібна або вся українська ГТС, або нічого. Алеголовне, Януковичу, за даними ”Ъ”, запропонують визначитися: або Українавступає в Митний союз і зберігає для себе російський ринок, або не вступає івтрачає його. Розмова очікується жорстка, пише видання. Тому спілкуватися зукраїнським лідером будуть разом і Дмитро Медведєв, і Володимир Путін.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK