Міноборони має намір почати фінансування проекту Ан-70

Міноборони має намір почати фінансування проекту Ан-70
Marianivka/wikipedia.org

"454 млн грн ми плануємо направити набудівництво літака Ан-70. Ця програма буде виконана. Буде забезпечений рівеньфінансування з боку Міноборони України, виходячи з тих показників, які вказанів українсько-російському проекті", - повідомив Марко в інтерв'юІнтерфакс-Україна .

За його словами, ця сума вказана у проектідержавного бюджету в частині витрат Міноборони.

У цілому, на розвиток озброєнь і військовоїтехніки законопроектом передбачено майже 2,9 млрд грн.

"Структура оборонного бюджету на 2012 рікбуде значно краща, ніж була у 2011, оскільки значно збільшено ресурс нарозвиток озброєнь і військової техніки", - зазначив Марко.

Раніше повідомлялося, що після тривалоїперерви зрушилася з "мертвої" точки програма створення і розгортаннясерійного виробництва літака Ан-70.

Програма створення середнього транспортноголітака короткого зльоту і посадки Ан-70 реалізується в кооперації із РФ.Завершення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт (НДДКР) запрограмою намічено на 2012 рік, початок серійного виробництва - на 2013 рік.

Однак, у ДАК Антонов заявили, що термінизавершення НДДКР у цій програмі можуть бути зміщені у зв'язку з відсутністюдержфінансування проекту українською стороною.

Нагадаємо, що минулого року міністерствооборони Росії перерахувало АНТК ім. Антонова 150 млн руб. на реалізаціюпрограми льотних випробувань військово-транспортного літака Ан-70.

Отримані українським партнером 21 грудня коштивиділяються російською стороною відповідно до підписаного в листопаді 2009 рокудодатку до укладеного у 1993 році контракту між розробником і замовникамилітака - військовими відомствами обох країн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK