Представник України підтвердив, що принципові питання щодо ЗВТ вирішені

Представник України підтвердив, що принципові питання щодо ЗВТ вирішені
АР

За словами П'ятницького, принципові питаннявже вирішені, і щоб оформити всі домовленості на папері, потрібно кількатижнів. "Було зроблено все для того, включаючи зустріч першоговіце-прем'єра Андрія Клюєва з європейським комісаром з питань торгівлі Карломде Гухтом, щоб вирішити всі концептуальні питання, плюс вирішити більшістьтехнічних питань", - сказав він.

П'ятницький додав, що зараз йде заключнаробота. "Зараз ми ведемо рахунок на дні. Протягом наступних двох тижнів мипрактично підійдемо до оформлення цих питань на папері, і на цьому будепоставлена ​​крапка. У грудні буде саміт Україна - ЄС, і щоб під час самітубуло заявлено, що все завершено, і європейській стороні, і нам потрібно кількатижнів, щоб все завершити. Для цієї роботи потрібен час до середини жовтня",- сказав голова переговорної делегації.

Узгоджені практично всі деталі, і зараз ми подивимося на текст з точки зору
того, щоб не були пропущені коми, і не було граматичних помилок"- П'ятницький

П'ятницький уточнив, що станом на сьогоднізакриті питання тарифів, захисту прав інтелектуальної власності та географічнихназв, питання санітарного та фітосанітарного регулювання, конкуренції, тарифніквоти для сільськогосподарської продукції.

"Ці питання досить довго були каменемспотикання. Зараз вони вирішені не тільки концептуально, а й технічно.Узгоджено практично всі деталі, і зараз ми подивимося на текст з точки зорутого, щоб не були пропущені коми, і не було граматичних помилок", -пояснив він суть роботи.

При цьому залишилися питання, які"принципово узгоджені на рівні нашого і європейського керівництва, і надякими ми зараз працюємо, щоб оформити в конкретні тексти розділів". Такимипитаннями П'ятницький назвав імпорт автомобілів, експортні мита, енергетичнеспівробітництво, і питання послуг.

Раніше Deutsche Welle повідомляла, що 23вересня в Брюсселі має завершитися останній раунд переговорів про створення зонивільної торгівлі, а останні найбільш принципові політичні питання повинні бутиз'ясовані в ході візиту президента Віктора Януковича у європейську столицю 20жовтня.

При цьому аналітик генерального директоратузовнішньої політики Європарламенту Іна Кірш ван де Ватер розповіла, які зміничекають українську економіку після вступу договору в силу. Вона вважає, щопроцеси в Україні будуть схожі на ті, які відбувалися свого часу в колишній НДРі країнах Східної Європи, які вступали в ЄС.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK