Росія і Швейцарія домовилися про передачу даних про рахунки росіян у швейцарських банках

Росія і Швейцарія домовилися про передачу даних про рахунки росіян у швейцарських банках
Reuters

Документпідписали у Вашингтоні віце-прем’єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін і головаФедерального департаменту фінансів Евелін Відмер-Шлумпф.

Самаугода про уникнення подвійного оподаткування була підписана в Москві 15листопада 1995 року, при цьому в ньому не містилося пункту про обмінінформацією між країнами з податкових питань.

"Угодадоповнюється по цілому ряду позицій, насамперед, визначається порядок запитівподаткових служб щодо необхідної інформації про ухилення від податків", – сказавКудрін на церемонії підписання.

Ранішеміністр повідомив, що за запитами планується отримувати інформацію щодорахунків громадян, які ухиляються від оподаткування, якщо в РФ будутьініційовані процедури з пошуку ухилення або відмивання.

Міністрпояснив, що за наявності ознак того, що той чи інший платник податків здійснюєякесь протиправне діяння, у Росії буде можливість отримувати інформацію пройого рахунки у банках Швейцарії.

Росіяі Швейцарія також підписали меморандум про взаєморозуміння та консультації вгалузі фінансів.

Ранішеповідомлялося, що Росія має намір отримати доступ до даних про гроші росіян вшвейцарських банках, у зв’язку з чим планує підписати спеціальну угоду зіШвейцарією.

Зазначимо,що минулого року парламент Швейцарії дозволив банку UBS передати податковиморганам США дані про рахунки 4.450клієнтів, яким він допомагав ухилятися відсплати податків. Тоді це спровокувало масову втечу капіталу багатіїв з UBS.

Усерпні журнал Кореспондент писав, що Швейцарія поступово втрачає імідж тихоїгавані для грошей диктаторів, пострадянських чиновників і ухильників відподатків з усього світу.

Виданнязазначало, що 10 серпня Берлін і Берн уклали угоду, згідно з якою Швейцаріястане перераховувати в скарбницю Німеччини близько чверті прибутку, заробленоїнімецькими вкладниками на дивідендах від їхніх вкладів у її знамениті фінансовіінститути.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK