S&P знизило рейтинг Білорусі

S&P знизило рейтинг Білорусі
АР

Фінансова криза, яку Білорусь переживає звесни, вже призвела до девальвації білоруського рубля на 36% у травні і падіннякурсу на 38% на перших вільних торгах у вересні.

З середини березня Білорусь переживаєнайжорстокішу за останні десять років фінансову кризу. Девальвувавши в травнірубль на 36%, Нацбанк ввів обмеження на коливання курсу, наслідком яких ставдефіцит валюти, множинність курсів і розквіт "чорного" ринку.

Національний банк Білорусі підвищив з 14вересня ставку рефінансування до 30% з 27%, повідомив Нацбанк. Попереднього разуставка була підвищена на 5,0 процентних пунктів 1 вересня.

5 вересня Міжнародне рейтингове агентствоMoody's Investors Service заявило, що воно очікує девальвації білоруськогорубля до долара на 30-50% після часткової лібералізації курсу, анонсованої вкінці серпня урядом.

Нагадаємо, 30 серпня Олександр Лукашенкозаявив, що з середини вересня Білорусь відпустить курс національної валюти, ідоручив з жовтня ввести механізм продажу валюти населенню за пред'явленням паспорта.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK