У Луганській області будуть видобувати золото

У Луганській області будуть видобувати золото
АР
Мова йде про проект у селі Бобриково Антрацитівського району, де розробкою родовища буде займатися польсько-австралійська компанія. Інвестори, що зареєстрували фірму в Луганській області, обіцяють створити близько 300 робочих місць.

За даними міністерства, вже підписаний протокол про наміри між обласною владою, сільрадою та польсько-австралійською стороною щодо підтримки розвитку села Бобриково.

У серпні голова Державної служби геології і надр Едуард Ставицький заявив, що з цього року в Україні почнеться промисловий видобуток золота.

"Україна за своїми прогнозними ресурсами, щоб фахівці не почали мене звинувачувати у якихось перебільшеннях, володіє близько 2,5-3 тис. тонн золота. Це родовища в Карпатах - близько 400 тонн, Великий Донбас близько 500 тонн, ресурс Кіровоградської, Дніпропетровської , Крим. Вивчено родовища, ресурсні оцінки вже є. І з урахуванням такого великого зростання цін на золото у світі, зараз готуються передпроекти. Ми спробуємо вже цього року добути першу партію українського золота", - заявив він.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK