ДТ: Янукович домовився транспортувати російський газ за собівартістю

ДТ: Янукович домовився транспортувати російський газ за собівартістю
Фото: Михайло Марків/ Прес-служба Президента

Про це пише з посиланням на власні джерелатижневик Дзеркало тижня. Україна.

За інформацією видання, Азаров розповів, що назустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Дмитра Медведєва буладосягнута домовленість про зниження тарифу на транспортування газу територієюУкраїни до рівня собівартості. У свою чергу Росія знизить ціну на газ дляпотреб України в двох сферах: бюджетної та соціальної.

За словами Азарова, в жовтні фахівці обохкраїн підготують необхідні документи, і в листопаді домовленості президентівбудуть юридично зафіксовані.

Якою зараз є собівартість прокачуванняросійського газу, і якою може бути знижка, повідомлено не було. Також прем'єрне уточнив, як будуть імплементовані домовленості президентів: за допомогоюпідписання нового основного договору або ж через додаткову угоду.

На засіданні не було повідомлено, чи будутьстосуватися майбутні зміни формули розрахунку вартості газу, принципу "бериабо плати", гарантій Росії щодо обсягів прокачування і української ГТС.

Нагадаємо, сьогодні український уряд приступив до виконання доручення Президента за підсумками його візиту до Росії 24вересня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK