S&P не влаштовує підвищення податків у Японії

S&P не влаштовує підвищення податків у Японії
Reuters

Податковий захід не поліпшить системудержавних фінансів, сказав в інтерв'ю Reuters директор відділу сувереннихрейтингів S&P в Токіо Такахіра Огава.

Японії потрібно приборкати витрати насоціальні пільги, скоротити інші витрати і підвищити прибутковість бюджету, щобналагодити фінанси в довгостроковій перспективі, сказав він.

У квітні S&P знизило прогноз кредитногорейтингу Японії, пояснивши, що величезний збиток від потужного землетрусу іцунамі 11 березня зіпсував і без того слабкі фінансові позиції країни.

Уряд Японії в середині вересня вирішивзалучити 11,2 трильйона ієн ($ 146 мільярдів) на відновлювальні роботи зарахунок підвищення податків.

Японія намагається знайти кошти на найбільшмасштабні відновлювальні роботи з часів другої світової війни, але при цьому непогіршити фінансові проблеми і не задушити боязке відновлення економіки.

Нагадаємо, що на початку вересня агентство FitchRatings попередило, що може знизити кредитний рейтинг Китаю протягом двох років,оскільки на банки країни лягло серйозне боргове навантаження після сплескукредитування під час фінансової кризи 2008 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK