IATA попереджає про настання важких часів для авіаіндустрії

IATA попереджає про настання важких часів для авіаіндустрії
АР

IATA вже говорила, що слабка світова економікаприведе до зниження прибутків авіакомпаній в 2012 році і скоротить маржу вгалузі до 0,8 відсотка з 1,2 відсотка, які були в цьому році.

"Зараз дуже багато невизначеності усвітовій економіці, особливо це очевидно в Європі і США", - сказав напрес-брифінгу голова IATA Тоні Тайлер.

IATA прогнозує, що зростання світовоїекономіки в 2012 році складе лише 2,4 відсотка проти 4,0 відсотка, яких очікуєМіжнародний валютний фонд.

Зростання світової економіки тісно пов'язане зфінансовими показниками авіакомпаній. У разі якщо зростання коли-небудь будеменшим двох відсотків, галузь авіаперевезень втратить гроші, йдеться в заявіIATA.

Рейсами авіакомпаній, що входять в IATA, подорожуютьбільше 93 відсотків всіх пасажирів повітряного транспорту світу.

Раніше IATA прогнозувала, що в 2012 роціавіаіндустрія скоротить свої прибутки на 29 відсотків до $ 4,9 мільярда проти $6,9 мільярда, отриманих за поточний рік. Основними причинами падіння асоціаціяназвала слабість світової економіки і стабільно високі ціни на реактивнепаливо.

Цього разу Тоні Тайлер також наголосив, щосистема торгівлі квотами на викид вуглекислого газу ЄС призведе до збільшенняфінансового навантаження на авіакомпанії.

Волатильність на ринках за останній тижденьпосилила тиск на індустрію.

"Недавній обвал ринку виглядає дійсно страхітливо... Економіки Європи і США знижуються", - сказав президент Thai AirwaysInternational Пійясвасті Амрананд.

"Очевидно, що це впливає на всі авіакомпанії,що літають в Європу...", - додав він.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK