Україна збереже мита на іномарки ще на десять років

Україна збереже мита на іномарки ще на десять років
АР

Про це повідомивгенеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерівОлег Назаренко, коментуючи спробу Укравтопрому ввести спецмита на імпортніавтомобілі.

Експерт зазначає,що, таким чином, впродовж найближчих 10 років існуюче 10% ввізне мито наімпортні автомобілі знижуватися не буде.

Після цього зазначаєвидання, за спрощеною процедурою, мито продовжитися ще на два роки (за умови,що буде доведений збиток від імпорту автомобілів для національного виробника).

AUTO-Consultingпише, що дані українські пропозиції будуть підтримані країнами ЄС, оскількиЄвросоюз побічно зацікавлений у них: за інформацією ВААІД, європейська сторонапобоюється, що країна може стати плацдармом для експансії до Європи зібраних вУкраїні китайських або корейських брендів.

"А оскількимито поширюватиметься не лише на імпорт до України, але і на експорт таких автоу країни ЄС, воно стане для них своєрідним бар’єром", - пише галузевевидання, і нагадує, що після підписання Угоди про вільну торгівлю між Україноюі країнами ЄС у 2008 році, режим вільної торгівлі ЄС - Україна передбачав повнувідміну, як імпортних, так і експортних мит між країнами.

За матеріалами: AUTO-Consulting


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK