Єврокомісія провела обшуки в офісах імпортерів Газпрому в ЄС

Єврокомісія провела обшуки в офісах імпортерів Газпрому в ЄС
АР

Як повідомив Reutersпредставник Gazprom Germania в Берліні, "Єврокомісія проводитьрозслідування у нашій штаб-квартирі".

Газпромзабезпечує близько чверті поставок газу в Європу, яка є основним зовнішнімринком збуту російського природного газу - на неї припадає майже три чвертіекспорту концерну.

Єврокомісіятакож перевірила партнерів, які купують газ у Газпрому в Європі, зокрема, офісипольської PGNiG, німецької EON Ruhrgas і підрозділ німецької RWE в Чехії,повідомили в цих компаніях.

Підставоюдля перевірок стали підозри Єврокомісії в тому, що деякі фірми "можутьбути залучені в антиконкурентну діяльність у порушення антимонопольних правилЄС, або вони мають інформацію, що має відношення до такої практики".

ПредставникиЄврокомісії повідомили, що розслідування сфокусовано на постачанні природногогазу в Центральну і Східну Європу, і воно ведеться щодо фірм, залучених допостачання, транспортування та зберігання природного газу.

У2010 році Газпром експортував до Європи 139 мільярдів кубометрів газу, а впоточному році планує перевищити цей показник. Виручкаконцерну від європейських поставок склала в минулому році близько $ 44мільярдів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK