Венесуела планує збільшити видобуток нафти на третину до 2014 року

Венесуела планує збільшити видобуток нафти на третину до 2014 року
АР

Він уточнив, що Венесуела, яка входить в ОПЕК,буде підвищувати видобуток тільки за згодою картелю.

"Ми не будемо перевищувати рівеньвидобутку без згоди ОПЕК", - сказав Рамірес під час конференції,організованої національною нафтовою компанією PDVSA.

За його словами, мета на майбутній рік - 3,24мільйона барелів на добу порівняно з 3 мільйонами в цьому році. За данимиміністерства енергетики, в червні видобуток складає 2,77 мільйона барелів надобу.

За даними ОПЕК, Венесуела посіла перше місце усвіті за запасами нафти замість Саудівської Аравії. Запаси Венесуели, заоцінкою організації, складають 296,5 мільярда барелів, основна їх частина - цеважка нафта в поясі Оріноко.

Президент Уго Чавес за 12 років правлінняпрактично повністю націоналізував нафтову галузь, відлякуючи інвесторів віднайбільшого експортера нафти в Південній Америці. Однак Рамірес наполягає, щосоціалістичний уряд хоче працювати з приватними компаніями.

"Ми не заперечуємо приватну власність, мивітаємо її. У нас є приватні компанії, ніхто не може цього заперечувати. Мибудемо продовжувати таку політику під час революції", - пообіцяв він.

При цьому він дав зрозуміти, хто в країніголовний:

"Ми хочемо, щоб міжнародні компаніїприходили сюди зі своїми технологіями і досвідом, але хто бос? Ми. Ми тутзнаємо, як добувати достатньо нафти і газу".

Він повідомив, що заборгованість PDVSA переднафтосервісними компаніями знизилася приблизно наполовину з кінця 2010 року,коли вона становила майже $ 11 мільярдів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK