Ъ: Нардепи мають намір відмовитися від податкових пільг для малого та середнього бізнесу

Ъ: Нардепи мають намір відмовитися від податкових пільг для малого та середнього бізнесу
Корреспондент.net

Згідно з документом, якийопинився в розпорядженні КоммерсантЪ-Украина, в останній версії законопроектущодо реформування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності,підготовленій до другого читання, депутати вирішили виключити норми, внесенняяких було ініційовано підприємцями і погоджено з Кабміном.

Йдетьсяпро надання 50% пільги на сплату єдиного податку для виробників, що продаютьтовар власного виробництва, а також можливість до 2016 року платити половинуставки податку на доходи фізосіб тим підприємцям, які перейшли на загальнусистему оподаткування.

Виданнянагадує, що глава комітету Верховної ради з питань податкової та митноїполітики Віталій Хомутинник (Партія регіонів) заявляв, що весь бізнес повиненпрацювати в рівних умовах.

Водночас,регіонал комітету Олег Царьов зазначив, що депутати не готові підтримати зайвом'який підхід до реформування спрощеної системи, хоча, на думку головиВсеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу Фортеця Оксани Продан,ці норми є стимулом, а не преференцією.

Крімтого, Царьов повідомив КоммерсантЪ-Украина, що парламентська більшістьзатвердить запропонований законопроект.

Ранішесьогодні вже повідомлялося, що в зазначеному законопроекті депутати такожвирішили доповнити перелік видів діяльності, на які буде поширюватися спрощенасистема оподаткування.

Нагадаємо,урядовий документ було прийнято за основу ще в середині червня, і бізнесочікував його затвердження в цілому ще до парламентських канікул - у липні.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK