Китай чекає зростання економіки на рівні 9%

Китай чекає зростання економіки на рівні 9%
АР
Виступаючи на прес-брифінгу з питань макроекономічного розвитку Китаю, чиновник зазначив, що такий темп економічного зростання Китаю зіграє важливу роль у стимулюванні відродження світової економіки і запобіганні повторної рецесії.

"Немає необхідності турбуватися про т. зв. "тверду посадку китайської економіки", - сказав Лу Чжун'юань, вказавши на те, що уповільнення темпів економічного зростання Китаю останнім часом знаходиться в "прийнятних межах".

За його словами, уповільнення темпів економічного зростання буде сприяти стримуванню тенденції підвищення загального рівня товарних цін, врегулювання економічної структури, зменшення енергоспоживання та викидів забруднюючих речовин в країні.

Як він зазначив, з урахуванням тенденції економічного зростання, що зберігається протягом більш ніж 30 років після початку проведення в Китаї політики реформ і відкритості, розумна амплітуда коливань показника економічного зростання країни складає 8-12%.

Нагадаємо, що в 2012 році економічне зростання Китаю може впасти нижче 9% вперше за десятиліття. Про це попередив 6 вересня високопоставлений представник валютного регулятора країни.

У другому кварталі цього року економіка Китаю зросла на 9,5%, перевищивши прогнози.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK