Газпром назвав дату початку роботи Північного потоку

Газпром назвав дату початку роботи Північного потоку
АР

"Будівництво першої гілки закінчено,ведуться пусконалагоджувальні роботи і йде заповнення труби газом. Сьогодні,Володимире Володимировичу, я готовий вам назвати точну дату, коли газопровідбуде введено в дію. Це 8 листопада 2011 року. Як казали в старі часи - долистопадових свят" , - сказав Міллер на зустрічі з прем'єр-міністром РФВолодимиром Путіним.

Nord Stream є принципово новим маршрутом дляекспорту російського газу в Європу. Газопровід довжиною 1,22 тисячі кілометрівпроходить по дну Балтійського моря від Росії (Виборг) до Німеччини(Грайфсвальд). Пропускна спроможність першої черги газопроводу складе 27,5мільярда кубометрів газу на рік.

Завершення будівництва другої гілки восени2012 року дозволить збільшити пропускну здатність Nord Stream до 55 мільярдівкубометрів на рік. Газпром уже підписав довгострокові контракти на поставкугазу по Nord Stream клієнтам у кількох країнах ЄС, включаючи Німеччину, Данію,Нідерланди, Бельгію, Францію і Великобританію.

Міллер повідомив, що вже побудовано більше 700кілометрів другої гілки газопроводу. "Це десь близько 60% від усієїпротяжності другої труби. При цьому ми зараз, із введенням першої гілки, запускаємодругий, дуже важливий і відповідальний етап екологічного моніторингу", -зазначив глава Газпрому.

Нагадавши, що на етапі проектування табудівництва газопроводу на екологічні дослідження було виділено 100 мільйонівєвро, Міллер сказав: "Зараз на перші три роки ми визначили обсягфінансування на постійний екологічний моніторинг у 40 мільйонів євро".

"У тисячах точок вздовж труби проводятьсяі будуть проводитися заміри, і ми будемо дотримуватися всіх екологічних стандартів,які нам запропоновані", - запевнив він.

Уздовж усього маршруту відбираються проби длявивчення 16 параметрів - якості морської води, складу донних відкладень,морської флори і фауни, рівня шуму, якості води в струмках, якості повітря врайоні будівництва та прилеглих населених пунктах. Звіти про отриманірезультати щоквартально направляються в національні природоохоронні органип'яти країн-учасниць. За даними екологічного моніторингу, за рік будівництвареальний вплив на навколишнє середовище виявився навіть нижчим прогнозованогота узгодженого рівня.

Акціонерами проекту Nord Stream є Газпром(51%), німецькі Wintershall Holding і E.ON Ruhrgas (по 15,5%), французька GDFSuez і нідерландська Gasunie (по 9%).

Згідно з прогнозами, імпорт газу до країн ЄСзросте в найближче десятиліття приблизно на 200 мільярдів кубометрів (більшеніж на 50%). Завдяки прямому з'єднанню найбільших у світі запасів газу,розташованих у Росії, з європейською газотранспортною системою, Північний потікзможе задовольнити близько 25% додаткової потреби регіону в імпортному газі.

У 2010 році Газпром експортував 148,1 мільярдакубометрів газу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK