Франція та Бельгія пообіцяли допомогти банку Dexia, акції якого впали через грецькі борги

Франція та Бельгія пообіцяли допомогти банку Dexia, акції якого впали через грецькі борги
АР

Як повідомляє Reuters, нині чиновники займаються розробкоюплану допомоги банку, який, ймовірно, буде включати в себе поділ активів."З цією метою вони пообіцяли гарантувати фінансування, яке приваблюєDexia", - сказано в об'єднаній заяві Франсуа Баруана і Дідьє Рейндерса, зякої ясно, що уряди мають намір захистити власників рахунків і кредиторівфранцузько-бельгійської фінансової групи.

Останнім часом акції банку різко знизилися, в результатічого його капітал зараз оцінюється менш ніж в 2,5 мільярда євро ($ 3,3мільярда). У той же час на кінець червня обсяг грецьких суверенних облігацій увласності банку досягав 3,8 мільярда євро, а загальна сума вкладень банку вГреції досягає 4,8 мільярда євро.

План порятунку Dexia може включити в себе поділ активів істворення підтримуваного державою "поганого банку". Джерело, знайомез ситуацією, сказало, що найбільш вірогідним варіантом буде акумулюванняслабких активів в "поганий банк" і продаж більш життєздатнихпідрозділів, таких як банки в Бельгії та Туреччині.

Dexia, який досі намагається вирішити фінансові проблеми, щостали причиною отримання допомоги в 2008 році, пообіцяв привести до ладу свійбаланс. Банк також повідомив, що його глава П'єр Маріані отримав завданнярозробити заходи для вирішення структурних проблем, що заважають роботі.

"Франція та Бельгія можуть забезпечити гарантії для "поганогобанку", але не хочуть закачувати туди більше капіталу. Ясно, що в нинішніхумовах виникає питання, скільки грошей принесе продаж компаній", - сказалоджерело.

Бельгійська газета De Standaard написала з посиланням наджерела, що такі підрозділи Dexia, як турецький підрозділ Denizbank, Dexia AssetManagement і спільне підприємство в Канаді будуть продані окремо. Активи уФранції, Італії та Іспанії будуть переведені в "поганий банк",забезпечені державною гарантією.

Нагадаємо, Dexia володіє найбільш значними вкладеннями вГреції серед зарубіжних банків. В останні тижні ходили чутки про те, що банкбуде розділений або йому буде потрібна нова фінансова допомога, ймовірно, відплатників податків.

У 2008 році Dexia отримав від урядів фінансове вливання врозмірі 6 мільярдів євро ($ 8 мільярдів). Банк фінансував значну частинудовгострокових кредитів, які видавав органам державної влади, за допомогоюкороткострокових запозичень. У розпал фінансової кризи ця ділова модельпотрапила під тиск, оскільки міжбанківське кредитування вичерпалося.

Учора рейтингове агентство Moody's попередило про можливепониження рейтингу Dexia через ймовірні проблеми з поверненням грецьких боргів,після чого акції фінустанови впали на 14%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK