Тігіпко розповів, де Україні краще позичати гроші

Тігіпко розповів, де Україні краще позичати гроші
Reuters

"Я можу сказати, що ситуація на зовнішніх ринкахпогіршується дуже різко. Зможе Україна вийти чи ні, залежатиме від того, щовідбуватиметься на ринках. Я категорично проти того, щоб Україна розміщуваласвої папери за всяку ціну", - сказав він на брифінгу в Києві.

Тігіпко зазначив, що подібне розміщення цінних паперів будеозначати, "що у країни дуже погана ситуація, діватися нікуди ..., і ринкивідразу закриються".

Віце-прем'єр вказав на інші джерела боргового фінансування.Він нагадав, що, згідно з міжнародними програмами зі Світовим банком іЄвросоюзом, Україна може додатково залучити $ 1,5 млрд.

За словами Тігіпка, для залучення цих коштів Українінеобхідно внести деякі зміни до законодавчих актів країни. "Це, буквально,3-4 закони, і ці гроші ми зможемо отримати", - додав він.

Нагадаємо, в середині лютого 2011 року Україна розмістиладесятирічні єврооблігації на $ 1,5 млрд із прибутковістю 7,95% річних, а впершій половині червня - 5-річні євробонди на $ 1,25 млрд із прибутковістю6,25% річних.

Раніше повідомлялося, що в проекті держбюджету на 2012 рік,який Кабмін вже передав до Верховної Ради, загальний обсяг запозичень за рікпередбачено на рівні 91,8 мільярда гривень ($ 11,5 млрд). Таким чином,наступного року уряд планує взяти в борг більше, ніж у цьому.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK