МВФ закликав переглянути фінансову допомогу Греції

МВФ закликав переглянути фінансову допомогу Греції
Reuters
"Оцінка пакету допомоги в 109 мільярдів євро, зроблена в липні, заснована на припущеннях, які відтоді змінилися", - сказав Борхес.

Він зазначив, що, в разі перегляду програми, втрати власників грецького боргу не обов'язково збільшаться.

Греція не вкладається в жорсткий план бюджетної консолідації, в обмін на який вона в травні 2010 року отримала фінансову допомогу від ЄС, ЄЦБ і МВФ у розмірі 110 мільярдів євро. Більш того, цього року країні потрібен другий пакет допомоги, щоб уникнути дефолту.

Цей план був розроблений 21 липня 2011 і передбачає, що країни єврозони і МВФ виділять Греції ще 109 мільярдів євро.

Незважаючи на те, що другий пакет фіндопомоги був схвалений главами держав єврозони, він не може вступити в силу без окремих рішень парламентів країн, що входять в зону євро

***

На поточному тижні стало відомо, що Греція прийме додаткові заходи економії в 2011 і 2012 роках на 6,6 мільярда євро. При цьому проект бюджету країни припускає перегляд дефіциту в 2011 році до 8,5% ВВП з 7,6% через рецесію, яка виявилася набагато глибшою, ніж передбачалося.

При цьому Борхес раніше у вівторок заявив, що МВФ впевнений в отриманні Грецією шостого траншу кредиту в розмірі 8 мільярдів євро, без якого країна змушена буде оголосити дефолт у найближчі тижні.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK