Експерт розповів, як нові вимоги до процедури обміну валют вплинуть на ринок нерухомості

Експерт розповів, як нові вимоги до процедури обміну валют вплинуть на ринок нерухомості
Reuters

"Сьогодні потенційні покупці змушені або зважитися розкрити в обміннику свої паспортні дані і координати, або йти на чорний ринок. В обох випадках для покупця нерухомості існують ризики", - цитує прес-служба компанії Савченко.

На думку Савченка, до моменту, поки учасники ринку не знайдуть варіанти виходу з ситуації, кількість угод на ринку житлової нерухомості може зменшитися.

Надзвичайні пригоди іноземців в Україні. Читайте блог Андрія Капустіна на Корреспондент.net

Як повідомлялося, з 23 вересня 2011 фізичним особам при обміні валюти до 50 тис. грн необхідно пред'являти паспорт, з 50 тис. грн до 150 тис. грн - паспорт та ідентифікаційний код.

Експерти ринку пояснюють такі адміністративні посилення Нацбанку його прагненням уберегти гривню від можливого тиску, пов'язаного з девальваційними очікуваннями населення. Згідно з даними НБУ, обсяг готівки поза банками на кінець серпня становив 194 млрд грн, збільшившись з початку року на 6%.

Прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з головою НБУ Сергієм Арбузовим заявив, що в цілому підтримує жорсткість правил купівлі-продажу готівкової валюти, але вважає, що все-таки треба їх скорегувати для зменшення обмеження свободи громадян.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK