Названа десятка найбільш перспективних студентських стартапів

У своєму квітневому випуску видання Forbes-Україна публікує перелік десяти найбільш перспективних стартапів, які були створені українськими студентами.
Названа десятка найбільш перспективних студентських стартапів
Обкладинка квітневого Forbes Україна

У топ-10 увійшли компанії, створені студентамиКиєво-Могилянської академії, Київського національного університету іменіШевченка, Київського політеху, Харківського національного університету радіоелектронікита інших університетів.

Серед стартапів, зазначених виданням, шість працюють в сферіIT, два у сфері культури та два займаються продажами.

П'ять з десяти компаній, названих журналом Forbes-Україна:

· Сервіс знижок за рекомендаціями Advice Wallet. Засновники- Стас Матвієнко (21 рік) і Ганна Поліщук (22 роки). Інвестори оцінили компаніюв $2,5 млн. Суть сервісу в тому, що споживачі радять один одному товари тапослуги. Новий клієнт отримує знижку, той, хто переконав його прийти, -комісію.

Хмарний сервіс BeOnDesk. Творці - Альона Демочко (22 роки) іВадим Дунін (24 роки). Студенти зробили хмарний сервіс, який дає користувачамдоступ до їх документів і додатків з будь-якого гаджета з виходом у мережу.Бізнес-інкубатор HappyFarm запропонував проекту $ 70 000. Вихід на ринокBeOnDesk очікується на початку 2014 року.

Софтверна компанія SEO-Studio. Засновник - Євген Козлов (23роки). Спеціалізація стартапа - сервіс з просування сайтів таінтернет-маркетингу. У компанії зайняті 90 співробітників, у неї більше 700клієнтів. SEO-Studio увійшло в п'ятірку найбільших на ринку в своїй галузі.

Арт-простір Мин. Автори - Ігор Пинзар (23 роки) і МаркПетренко (24 роки). За чотири місяці зі старту роботи в дореволюційному будинкув районі київської Лук'янівки відбулося близько 50 заходів - виставок, показівмод і концертів. За розрахунками Forbes, максимальний місячний дохід майданчикаможе доходити до 80 000 гривень.

Комік-трупа Мамахохотала. Творець - Роман Грищук (25 років).Вісім студентів КПІ, які кілька років грали в одній команді КВН, в березні 2012року заснували комік-трупу. Одинадцять місяців потому хлопці дали другий сольнийконцерт, зібравши повний зал - 1600 осіб. Виручка за концерт склала 54 000гривень. У грудні команда виступила на 20 корпоративах, отримуючи від $800 до $2000за один захід.

Повний список найбільш перспективних студентських стартапівчитайте на сторінках квітневого випуску Forbes-Україна.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK