Влада порадила британцям економити на їжі

На тлі непростої ситуації в економіці Британії влада країни стала пропонувати громадянам достатньо неоднозначні рекомендації щодо заходів економії сімейного бюджету.
Влада порадила британцям економити на їжі
АР

Однією з таких рекомендаційвиявилася ідея міністра з питань охорони навколишнього середовища ВеликобританіїРічарда Беніона. Він поскаржився, що британці "викидають величезнукількість їжі в смітник", і попросив громадян бути економнішими у вживанніїжі.

"Загальна вартість викинутоїїжі у Великобританії сягає 12 млрд фунтів стерлінгів. У середньому це становить50 фунтів на одну сім'ю на місяць. Майже половина їжі, яку викидають, - цепродукти, у яких закінчився термін придатності. На мій погляд, цю їжу цілкомможна було б вжити вчасно", - обурився чиновник.

Він заявив, що британцям необхіднодоїдати приготовані страви, викидаючи мінімум цілком їстівних продуктів.

Проте позиція міністраспровокувала хвилю обурення серед багатьох британців. Прем'єр-міністр ДевідКемерон був змушений перепросити за слова свого підлеглого. Глава уряду визнав,що "коли влада радить вам економити на їжі у важкий для економіки країниперіод, це звучить не дуже добре".

Усе ж при цьому Кемерон зазначив,що коментарі чиновника були "неправильно витлумачені". За йогословами, "уряд просто хоче допомогти британцям платити за рахунками".

Раніше повідомлялося, щоекономіці Об'єднаного Королівства вдалося уникнути потрійної рецесії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK