Мінтранс хоче диференціювати вартість залізничних тарифів

Мінтранс хоче диференціювати вартість залізничних тарифів
railwayclub.info

Як повідомляє прес-служба міністерства, вартість квитків у вагонах СВ та купе має залежати від часу доби їх продажу, вихідних і святкових днів та пікових періодів року, а також попиту населення зі змінами існуючого порядку формування пасажирських вагонів в залежності від рівня населеності вагонів.

Також при формуванні тарифів має бути враховано введення продажу квитків через поштові відділення відповідно до Концепції створення та впровадження комплексної автоматизованої системи Єдиний автоматизований квиток.

“Диференціація занімить проблему штучного дефіциту та ажіотажу на свята та в літній період, яку не вирішує введення додаткових потягів, — каже директор Департаменту залізничного транспорту Михайло Макаренко. — Відносини між клієнтом і Укрзалізницею мають бути ринковими: підвищується попит — підвищується і ціна, і навпаки: знижується попит — знижується ціна. Регулюватися відносини повинні не адміністративними методами, а ціновою політикою”.

Для забезпечення відповідної диференціації Міністерству транспорту та зв’язку України мають бути передані повноваження стосовно встановлення довільного рівня тарифів у вагонах СВ та купе. Ці зміни відбиті у проекті постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.96 №1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)”. До 1 лютого 2009 року проект має бути погоджений з причетними міністерствами.

Нагадаємо, Міністрансзв'язку планує в 2009 році щоквартально підвищувати на 5% тарифи на проїзд у поїздах внутрішнього та дальнього сполучення.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK