Джерело: Україна не відкрила транзитний газопровід через ГВС Суджа

Джерело: Україна не відкрила транзитний газопровід через ГВС Суджа
Reuters
Про це повідомило інформоване джерело, близьке до НАК Нафтогаз України.

За його словами, того обсягу газу, який запропонував Газпром для прокачування через ГВС Суджа, недостатньо для його транспортування в тому напрямку, який пропонує Газпром, відповідно, на даний момент російський газ не надходить у ГВС України.

Між тим, Єврокомісія веде консультації з Москвою і Києвом для вирішення проблем з транзитом російського газу через територію України.

"Зараз йдуть активні консультації на досить високому рівні між Європейською комісією, Росією та Україною для вирішення цієї ситуації, яка, звичайно ж, незадовільна", - повідомило джерело в Єврокомісії.

Як повідомлялося, Заявка ВАТ Газпром на транзит 76,6 млн. куб. м природного газу через газовимірювальних станцій (ГВС) Суджа (Курська обл.) у напрямку ГВС Орлівка (Одеська обл.) є провокаційною і нереальною для виконання, вважає уповноважений Президента України з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Російський газ для Європи в Україну не надходить - крани в Україні на вході в газотранспортну систему республіки закриті, повідомило джерело в міжнародної комісії з моніторингу.

НАК Нафтогаз України зажадав негайного відновлення рівномірного постачання газу за всіма транзитними напрямками.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK