Путін: Україна не пропускає транзитний газ у свою ГТС

Путін: Україна не пропускає транзитний газ у свою ГТС
Reuters

Про це, як повідомила прес-служба уряду РФ, прем'єр Володимир Путін сказав у вівторок, 13 січня, у телефонній розмові із головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

"Голова уряду інформував главу КЄС, що транзитний російський газ, подачу якого частково відновлено, не проходить в газотранспортну систему України, вона закрита", - повідомила прес-служба.

Водночас, Баррозу висловив намір обговорити цю проблему із українським керівництвом. Прес-служба Путіна зазначила, що розмова відбулася за ініціативою російської сторони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна не приймає на свою територію транзитний російський газ, який призначено для європейських споживачів, заявили спостерігачі від Єврокомісії.

Крім того, прес-секретар Нафтогазу України Валентин Землянський заявив, що Україна заблокувала транзит російського газу в Європу через "неприйнятні транзитні умови".

Заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв поклав провину за зрив відновлення транзитних постачань російського газу на українську сторону.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK