Плата за проїзд може залишитися на колишньому рівні

Плата за проїзд може залишитися на колишньому рівні
russos.ru.

Київська організація Блоку Юлії Тимошенко нагадує, що згідно з чинним законодавством, право встановлювати та змінювати тарифи покладено виключно на Київську міську державну адміністрацію. Про це йдеться у заяві столичної організації БЮТ, в зв'язку з прийнятим 12 січня. на засіданні Антимонопольного комітету рішенням про зниження тарифів на проїзд у комунальному транспорті Києва - в метро на 30 копійок, а в трамваї і автобусі - на 50 копійок.

"Київська організація БЮТ здивована та обурена тим, як Леонід Черновецький намагається перекласти відповідальність за незаконність свого розпорядження щодо тарифів на депутатський корпус. Адже скасовувати розпорядження КМДА повинна також КМДА, а не депутати Київради на сесії, яка має відбутися 22 січня ", - заявляють в БЮТ.

У Блоці наголошують, що доказом цього є підписане головою КМДА Леонідом Черновецьким розпорядження № 1490 від 30 жовтня 2008 р. Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті.
"Це рішення, як і інші свої антисоціальної введення, міський голова прийняв особисто, відмовившись разом з Київським метрополітеном та Київпастранс надати урядовим органам та широкій громадськості документальні докази обґрунтованості зростання цін на транспорт", - зазначається в заяві столичної організації БЮТ.

У Блоці Кличка вважають, заяви Черновецького фарсом. "Регулювання тарифів належить до компетенції саме адміністрації, - сказав Андрієвський. - Це закріплено і Законом Про місцеве самоврядування, та Постановою Кабінету Міністрів № 1548 від 25 грудня 1996 року, і Законом Про ціни і ціноутворення, та низкою інших нормативних актів . Тому, якщо б Черновецький дійсно хотів зробити так, щоб кияни платили за транспорт менше, він би давно це зробив ".

На переконання Андрієвського, будь-які тарифні рішення Київради можуть бути юридично вразливими. "Припустимо, Київрада проголосувала за зниження тарифів. Але завтра на це голосування може бути подана скарга до суду. Виявиться, що рішення депутатів не є легітимним. Суд його скасує, а тарифи повернуться на захмарним рівень. Я не виключаю, що хтось захоче реалізувати подібну схему ", - сказав депутат.

За його словами, у Київраді вже давно зареєстрований спільний проект Блоку Кличка, Блоку Юлії Тимошенко, Блоку Литвина і Блоку Катеринчука про зниження вартості проїзду в метро на одну гривню. Але юридично цей проект є рекомендацією столичної адміністрації, адже для зміни тарифів у Києві достатньо підпису  чинного мера.

Мер може знизити тариф і до 1 грн., - вважає Блок Катеринчука. "Фракція Блоку Миколи Катеринчука в Київській міській раді буде наполягати на більш істотному зниженні тарифів на проїзд. Вважаємо узгоджене з Антимонопольним комітетом України зниження тарифів на метро на 30 копійок, а в трамваї і автобусі - на 50 копійок недостатнім і економічно необґрунтованим. На наше переконання проїзд у всіх видах транспорту має становити 1 гривню ", - заявив голова фракції Блоку Миколи Катеринчука в Київській міській раді Олексій Рєзніков.

За матеріалами: УНІАН, Главред


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK