Известия: Київ має намір віддати свою газотранспортну систему США

Известия: Київ має намір віддати свою газотранспортну систему США
kontrakty.com.ua

Видання зробило цей висновок на основі тексту Хартії про стратегічне партнерство, яку підписано 19 грудня 2008 року главою українського МЗС Володимиром Огризком і держсекретарем США Кондолізою Райс.

Текст Хартії опубліковано 13 січня на офіційному сайті Верховної Ради.
У документі говориться, що тепер саме Сполучені Штати допомагатимуть модернізувати сильно зношені українські газопроводи.
"Росія і Євросоюз давно стурбовані аховим станом українських газових труб і самі готові вкладати в їх ремонт, але Київ нікого до них не підпускає", - зазначають Известия в своєму номері від 14 січня.

Газета пише, що "напруженість в Україні цілком може стати приводом для чергового марш-кидка з Америки" на захист демократії ".

Крім того, 13 січня прес-секретар держдепартаменту США Шон Маккормак заявив, що Держдеп вважає абсолютно безпідставними звинувачення з боку керівництва Газпрому в тому, що за поведінкою України під час газової кризи з Росією стояли Сполучені Штати. "Екстравагантно і без будь-яких підстав", - сказав Маккормак.

Газова війна між Києвом та Москвою призвела до перебоїв із постачанням газу у 18 європейських країн. Найбільше постраждали Словаччина та Болгарія. Сьогодні, 14 січня, прем'єри цих країн проведуть зустрічі в Києві і в Москві.

Нагадаємо, 13 січня, на тлі безперервних обвинувачень на адресу України з боку Газпрому в крадіжках газу і невиконанні своїх зобов'язань, Президент України Віктор Ющенко не виключив, що метою початку газової війни було прагнення переконати європейських споживачів російського газу в необхідності розвитку північного газового шляху в Європу. На думку Ющенка, метою "атаки" з боку Росії могла бути й українська ГТС.

Віктор Ющенко також спростував інформацію про несанкціонований відбір російського природного газу, що йде по території України в Європу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK