Нафтогаз вимагає від Газпрому більше 1,5 млрд кубометрів газу

Нафтогаз вимагає від Газпрому більше 1,5 млрд кубометрів газу
Reuters

Такі пропозиції містяться в проекті угоди про заходи, що забезпечують транзит російського газу через Україну, який запропоновано Нафтогазом Газпрому. Копію угоди опубліковано на сайті телеканалу Russia Today.

У проекті угоди зазначається, що зазначені обсяги газу потрібно передати Нафтогазу Газпромом: "З метою забезпечення транзиту російського природного газу в 2009 році Газпром передає у власність Нафтогазу України природний газ для технологічних потреб. Передача природного газу здійснюється в загальному потоці газу, що надходить у газотранспортну систему України на кордоні РФ/Україна в обсязі до 21 млн кубометрів природного газу щодня, у наступних обсягах: січень 2009 року - 360 млн кубометрів, лютий 2009 року - 600 млн кубометрів, березень 2009 року - 600 млн кубометрів ".

"У максимально короткий термін сторони зобов'язуються підписати контракт про постачання вказаних обсягів газу, при цьому умовами контракту буде передбачено право Нафтогазу України на повернення природного газу, переданого для технологічних потреб", - зазначається в проекті документу.

Згідно із текстом проекту, "термін дії контракту поширюватиметься на відносини сторін з 1 січня 2009 року".

Раніше голова правління Газпрому Олексій Міллер повідомив про те, що в середу концерн отримав цю пропозицію від Нафтогазу. "Єдиною умовою українська сторона ставить вимогу про надання у власність Нафтогазу України 360 млн кубометрів газу в січні, 600 млн - у лютому і 600 млн у березні безоплатно, тобто задарма", - сказав він.

"Тобто нам пропонують подарувати 700 млн доларів тільки для відновлення постачань", - зазначав голова Газпрому.

Як повідомлялося, голова правління НАК Нафтогаз України Олег Дубина направив ВАТ Газпром протокол із проханням надати Україні позикою технічний газ для забезпечення транзиту палива.

Нову заявку на транзит російського газу було складено у вимогливій формі, заявив Дубина.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK