Метрополітен: зниження тарифу створить незручності для пасажирів

Метрополітен: зниження тарифу створить незручності для пасажирів

Про це сказав на засіданні комісії Київської міської ради з транспорту і зв'язку начальник підприємства Петро Мірошников.

За його словами, при зниженні діючого зараз тарифу на разовий проїзд у метро у підприємства виникне 3 найбільш суттєвих організаційних проблеми.
Першою проблемою буде збільшення часу обслуговування в касах кожного окремого пасажира. У зв'язку з цим, підприємство прогнозує черги біля кас.

Ця проблема пов'язана з іншою проблемою - необхідністю видачі здачі пасажирам при купівлі жетонів 10-копійчаними монетами, оскільки здача при купівлі одного жетони з двогривневої купюри повинна складати 30 копійок.

"Банки нам запропонували продавати 10-копійчану монету з комісією в 15%", - сказав Мірошников. Однак він підкреслив, що підприємство однозначно не буде платити таку комісію.

Третьою проблемою Мірошников назвав нинішні пристрій автоматів з видачі жетонів, оскільки вони не зможуть видавати потрібну здачу. Тому підприємство планує переналаштувати автомати, щоб вони змогли продавати при використанні 2-гривневої купюри 1 жетон з видачею здачі або 10-гривневої купюри - 5 жетонів зі здачею.

В цілому, за словами Мірошникова, недоотримання запланованих доходів підприємства за зниження тарифів на 0,3 гривні / поїздка складе 70 млн. гривень на рік. Він повідомив, що при такому тарифі прогнозований збиток підприємства в 2009 році складе 191 млн. гривень.

Нагадаємо, що 12 січня на засіданні Антимонопольного комітету, на якому був присутній мер Києва Леонід Черновецький, була досягнута домовленість про зниження вартості проїзду. Сер Києва заявив, що тарифи на проїзд у громадському транспорті будуть знижені з 23 січня, а напередодні, 22 січня, відповідне рішення має ухвалити Київрада.

З 4 листопада 200 8 року в Києві згідно з розпорядженням КМДА поїздка в метро коштує 2 грн., проїзд в наземному транспорті коштує 1,5 грн.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK