Сенат США схвалив антикризовий план Обами

Сенат США схвалив антикризовий план Обами
АР

Про це повідомляє агентство France Presse.

52 сенатори проголосували проти резолюції Республіканської партії, що виступала проти пропозиції Обами використовувати 350 мільярдів доларів, що залишилися; 42 законодавці підтримали резолюцію республіканців.

Таким чином, Обама зможе направити ці кошти на підтримку економіки майже одразу після вступу на посаду. Як заявив президент, при розподілі другої частини пакету антикризових коштів він планує "сфокусувати увагу на допомоги малому бізнесу, домовласникам та гарантування доступності кредиту для споживачів".

Крім того, демократична більшість в палаті представників Конгресу США в четвер запропонувала прийняти пакет заходів обсягом 825 мільярдів доларів зі стимулювання національної економіки, повідомляє агентство Франс Прес.

Програма передбачає скорочення податків на суму 275 мільярдів доларів та інвестиції в обсязі 550 мільярдів.

Очікується, що дебати щодо нового антикризового плану відбудуться в конгресі у найближчі два тижні.

Аналогічний законопроект слід підготувати і в Сенаті. Лідери демократів в обох палатах Конгресу обіцяють до середини лютого представити підсумковий документ на підпис новому президенту країни Бараку Обамі.

Незважаючи на заперечення республіканців, законопроект, швидше за все, отримає схвалення Конгресу, де більшість місць, як і раніше, належить Демократичній партії.

Однак, як зазначають місцеві спостерігачі, у ході узгодження документу його параметри можуть збільшитися за рахунок включення нових програм і досягти 900 млрд доларів.

Нагадаємо, закон про надзвичайні заходи бюджетної підтримки національної економіки в розмірі 700 млрд було прийнято Конгресом і підписано президентом Бушем у жовтні минулого року.

Половину передбачених ним коштів влада вже витратила практично повністю на підтримку найбільших фінансових інститутів, банків і автовиробників. Іншу частину коштів адміністрація Буша раніше збиралася залишити на розсуд нового уряду на чолі з Обамою.

Як повідомлялося, 12 січня президент США Джордж Буш попросив конгрес виділити на підтримку національної економіки 350 мільярдів доларів, що залишилися з 700-мільярдного пакету антикризових заходів. Буш діяв на прохання обраного президента Барака Обами, який вступить на посаду 20 січня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK