Коломойський і Боголюбов продовжують скуповувати активи в Австралії

Коломойський і Боголюбов продовжують скуповувати активи в Австралії
newsru.ua

Газета пише, що на позачергових зборах акціонерів OM Holdings (Бермудські острови) було вирішено внести зміни в статут компанії - прийняти механізм захисту від недружніх поглинань, що діє в Австралії.

Згідно із законодавчим актом 2001 (The ASIC Act), який прийнято Австралійською комісією з цінних паперів та інвестицій, придбання 20 або більше відсотків акцій публічних компаній зобов'язує їх власника запропонувати для викупу акції за середньою ціною їх котирувань за останні кілька місяців іншим акціонерам.

У повідомленні OMH говориться, що зміни схвалив 81% із 85% зареєстрованих акціонерів. Решта 15%, що виступають проти внесення змін, на 99,8% представляли Consolidated Minerals.

Питання про внесення змін до статуту OMH стало актуальним після того, як наприкінці 2008 року Consolidated Minerals (ConsMin `S) придбала 12% її акцій. Пізніше ConsMin `S, що з 2008 року входить в групу Приват через Palmary Enterprises Геннадія Боголюбова, оголосила про намір збільшити свою частку в OMH до 25% і таким чином зайняти третину місць у правлінні компанії.

Оскільки OMH зареєстровано на Бермудських островах, на компанію не поширювалися діючі в Австралії механізми захисту від поглинань. Але представники ConsMin `S спростовували звинувачення в недружніх поглинаннях, пояснюючи свої дії" звичайним фінансовим інвестуванням ", і настирливо рекомендували OMН перенести збори акціонерів на пізніший, післясвятковий період.

За оцінками аналітика ІК Alfa Capital Олега Юзефовича, в 2008 році на частку групи Приват припадало 13,8% загальносвітового видобутку марганцевих руд і 13% - феросплавів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK