Ринки: Новинний фон підняв ринок

Ринки: Новинний фон підняв ринок
Reuters


Новинний фон грає свою роль на українському ринку акцій. До середини дня серед 7 емітентів, які торгуються, у 6-и підтримуються войовничі настрої. Зростання котирувань складає близько 2-4%.

Відкриття торгів на більшості фондових майданчиках в плюсі, а також стабілізація на українському міжбанківському ринку гривні сприяло зростанню оптимізму у нечисленної кількості гравців. Обсяг торгів до середини дня склав скромні 700 тис грн при кількості в 22-х угодах.

Трейдер ІК Phoenix Capital Олена Дегрік зазначила, що сьогоднішнім зростанням ринок призупинив своє семиденне падіння. "Гравцям, як на світових фондових майданчиках, так і на українському, додає впевненості той факт, що уряд США візьме агресивні заходи щодо запобігання поглиблення рецесії".

Нагадаємо, що вчора Сенат США схвалив програму по виділенню другої половини антикризового резерву в 700 мільярдів доларів.

"У той же час, новини про те, що Bank of America одержить від держави 20 млрд. доларів також поліпшують настрою ринку. Можна спрогнозувати, що вітчизняний ринок ЗРОСТЕ більш ніж на 1.5%", - підсумувала експерт.

А найбільша активність зосереджена на акціях металургів, серед яких ВАТ Мотор Січ (ПФТС: MSICH) (+4.29%) з 6-ма угодами та ВАТ Металургійний комбінат Азовсталь (ПФТС: AZST) (+0.90%) з 7-ма операціями по емітенту.

Серед інших акцій, які піднялися в ціні, виділимо ВАТ Авдіївський коксохімічний завод (ПФТС: AVDK) (+3.33%), Укрнафта (ПФТС: UNAF) (+1.90%) і ВАТ Укртелеком (ПФТС: UTEL) (+1.79%).

Американський фондовий ринок завершив свою торговельну сесію напередодні в плюсі. Незважаючи на тривалі публікації негативних макроекономічних даних, на вищезазначених антикризових заходів, які прийняв уряд, індекси кілька скоригувалися після тривалого падіння.

Dow Jones Industrial Average виріс на 12,35 пункту, або на 0,15%, до 8212,49 пункту.

S & P 500 закрився ростом на 1,12, або на 0,13%, на позначці 843,74 пункту.

Nasdaq Composite зміцнився на 22,20 пункту, або на 1,49%, і закрився на позначці 1511,84 пункту.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK