Британія оголосила про нову програму порятунку фінансового сектора

Британія оголосила про нову програму порятунку фінансового сектора
АР

Як повідомив Bloomberg, згідно із новим планом, Мінфін країни і Банк Англії збираються захистити банки від збитків, пов'язаних із так званими "токсичними активами", які зависли на їхніх балансах.

Нові заходи порятунку британського фінсектора обговорили в поспішному порядку в минулі вихідні.

Оскільки 500 млрд фунтів стерлінгів ($ 740 млрд), які виділено на даний момент, не змогли зупинити обвал вартості банківських акцій і посилення економічного спаду у Великобританії, уряд планує запропонувати банкам ряд нових заходів, включаючи страхування, яке дозволить обмежити збитки фінкомпаній у зв'язку з іпотекою та іншими видами кредитування.

Банкам потрібно визначити свої найбільш ризиковані активи, і вони зможуть отримати страховку за певними активами вище обумовленого рівня в обмін.

Як підкреслює Bloomberg, необхідність в екстрених заходах стала очевидною за підсумками торговельної сесії в п'ятницю, 16 січня: акції Barclays, який вважався одним із найбільш стабільних британських банків, подешевшали на 25%, а вартість паперів Royal Bank of Scotland впала на 13%.

Британія була змушена знову виділити велику суму на порятунок банківського сектора після того, як заходи, які вжито у жовтні, не принесли бажаного ефекту. Тоді уряд вклав 37 мільярдів фунтів у рекапіталізацію RBS, Lloyds і HBOS.

Зараз країна переживає найсильнішу за останні 70 років рецесію.

Нагадаємо, в Сполучених Штатах на початку жовтня минулого року було прийнято 700-мільярдний план підтримки американської економіки, більш відомий як план Полсона.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK