Путін: Росія готова підтримати Україну

Путін: Росія готова підтримати Україну
vladimirput.in

"Сьогоднішнє рішення розблоковує низку інших питань у сфері економічної діяльності", - сказав Путін у понеділок у Москві на прес-конференції після підписання угод.

"Зі свого боку ми, звичайно, робитимемо усе задля того, щоб підтримати Україну", - підкреслив прем’єр РФ.

Він зазначив, що в нинішніх складних економічних, фінансових умовах Росії і Україні "є, про що поговорити, маючи на увазі достатньо високий рівень кооперації між нашими економіками".

"Розвиваючи кооперацію, підвищуючи взаємодію, нам легше проходити і через досить складний період турбулентності у світовій економіці і в світових фінансах", - сказав глава російського уряду.

Він підкреслив, що Росія вибудувала відношення з партнерами СНД на ринкових принципах уже давно. "Зі всіма, за винятком України, - зазначив Путін. - Україна була останньою країною, з якою не вдавалося це зробити. І те, що уряд Юлії Тимошенко пішов на таке врегулювання, на ринкових, прозорих принципах - це дійсно дуже важливий крок у розвитку нашої співпраці в енергетиці, яка, безумовно, є найважливішою складовою усіх економічних зв’язків".

Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко переконана, що досягнуті у понеділок у Москві газові домовленості дають можливість активізувати двосторонню співпрацю України і Росії в інших сферах.

Тимошенко заявила, що Кабінет міністрів протягом двох днів вирахує точну вартість газу для України по затвердженій з Росією формулі, проте вважає, що вона складе менше $250 за тис. куб. м.

Між Росією і Україною досягнуті домовленості з питань постачання російського газу до України і його транзиту до Європи заявив Путін.

НАК Нафтогаз України і ВАТ Газпром підписали договір купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK