Соколовський: Потрібно дочекатися доповіді про підсумки газових переговорів з РФ

Соколовський: Потрібно дочекатися доповіді про підсумки газових переговорів з РФ
www.newsukraine.com.ua

Про це заявив уповноважений Президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський. 

Зі слів Соколовського, поки рано говорити, виконані чи директиви чи ні, поки що будь-які оцінки - попередні. 

Соколовський висловив сподівання, що у вівторок (20 січня 2009 року) буде отримана повна інформація про підсумки переговорів і підписані документи. 

Також уповноважений Президента зазначив, що в нинішній ситуації він не може що-небудь сказати про прописані у контрактах обсяги поставок та транзиту, наявність або відсутність в них пунктів про зняття заборони на експорт газу з України або окремих умовах поставки технологічного газу. 

Соколовський також підкреслив, що в питанні термінів відновлення транзиту м'яч, як і раніше, на боці російської сторони, раніше обіцяла відновити його в повному обсязі за всіма напрямками одразу після підписання всіх документів. 

Крім того, Соколовський зазначив, що ціна на природний газ для промислових підприємств України у 2009 році зросте не менше ніж на 30%. 

З його слів, найбільш болісно зростання ціни на газ позначиться на діяльності хімічних та металургійних підприємств. 

Соколовський підкреслив, що це буде дуже складно для української металургії та української хімії - конкурувати на світових ринках зі своєю продукцією, наприклад, порівняно з продукцією Російської Федерації. 

Раніше уповноважений Президента України з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявив, що середньорічна ціна газу для країни в 2009 році з урахуванням 20%-ї знижки повинна становити $ 199 за тисячу кубометрів. 

Росія і Україна в понеділок в Москві підписали 10-річний контракт на постачання газу споживачам України. 

Делегація України на чолі з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко зараз перебуває в Газпромі, де обговорює питання, пов'язані з відновленням транзиту російського газу.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK