RosUkrEnergo не бачить проблеми в тому, що її виключають зі схеми поставок газу в Україну

RosUkrEnergo не бачить проблеми в тому, що її виключають зі схеми поставок газу в Україну
i.podrobnosti.ua

Про це повідомило джерело, наближене до швейцарської компанії. 

"Ми сподіваємося, що Україна розблокує нашу роботу за зарубіжними проектами", - сказав співрозмовник агентства. 

Він також зазначив, що компанія RosUkrEnergo не бачить проблеми в тому, що її виключають зі схеми поставок газу в Україну. 

"Нічого несподіваного не відбулося, просто контракт закінчився", - зазначив співрозмовник агентства 

Він також додав, що поки невирішеною залишилася тільки проблема з боргом Нафтогазу України перед RosUkrEnergo. 

Між тим, голова правління Газпрому Олексій Міллер заявив, що трейдер RosUkrEnergo зривав переговори Газпрому з Нафтогазом України. 

Зі слів Міллера, наприкінці грудня прем'єр-міністри Росії та України прийшли до угоди і наші компанії були готові домовитися про ціну газу $ 235 за 1000 куб. м. за умови спільних експортних операцій з території України, RosUkrEnergo тоді запропонувала купувати газ для України за ціною $ 285. 

Міллер зазначив, що за рахунок цього компанія розраховувала залишитися на ринку. Але незважаючи на це, російська сторона від домовленостей з переходу на прямі контракти не відмовилася. А 31 грудня Президент України відкликав делегацію НАК Нафтогаз України з переговорів. 

Тим часом, у вівторок, 20 січня, аудитори Рахункової палати Росії та України починають перевірку спільного підприємства RosUkrEnergo. 

Нагадаємо, Рахункова палата РФ буде контролювати потоки поставок російського газу в і через Україну, проходження грошей з RosUkrEnergo, повідомив голова контрольного відомства Сергій Степашин. Рахункова плата перевірить і співробітництво Газпрому з RosUkrEnergo. 

Раніше український прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що зрив переговорів між Україною і Росією щодо газу стався з вини ряду українських політиків, які намагалися зберегти в схемі поставок російського газу швейцарського газотрейдера RosUkrEnergo.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK