Міллер назвав ціну на газ для України в першому кварталі

Міллер назвав ціну на газ для України в першому кварталі
Reuters

"У першому кварталі цього року газ поставлятиметься за ринковою формулою ціни і базова ціна складе 450 доларів", - повідомив Міллер. "З урахуванням понижуючого коефіцієнта у 20%, ціна складе 360 доларів", - сказав він.

Він зазначив, що оскільки ціни на газ обчислюватимуться залежно від цін на нафтопродукти, вартість газу для України може мінятися.

Медведєв попросив уточнити, що означає понижуючий коефіцієнт. "Знижку було застосовано через те, що тариф за транзит залишився на рівні 2008 року, тобто 1,7 долара за тисячу кубометрів за 100 км", - сказав він. "З точки зору економічних інтересів та доцільності прийнято рішення, що ми можемо піти на зустріч Україні і надати знижку у 20%", - сказав Міллер.

"З 2010 року Газпром згідно із довгостроковим контрактом виходить на ринкові ціни", - додав він.

"Строго кажучи, ми вже вийшли на ринкові принципи ціноутворення, просто застосували спеціальні умови", - поправив його Медведєв.

Крім того, Міллер заявив, що газотранспортну систему України переведено в штатний режим і вона готова відновити постачання газу з території Росії.

"До 10 години за московським часом українські колеги вивели роботу газотранспортної системи України в штатний режим", - сказав Міллер на зустрічі з Медведєвим.

"Вони готові відкрити лінійні крани для транзиту газу в Європу. З нашого боку труба перебуває під тиском із 13 січня. З того часу Газпром готовий розпочати постачання газу європейським споживачам", - додав Міллер.

Медведєв попросив Міллера прокоментувати поточну ситуацію із відновленням постачань газу після, як він висловився, "важких, виснажливих переговорів" з Україною.

"Чи правильно я розумію, що і юридичні, і технологічні перешкоди, які існували для транзиту газу, знято і постачання можуть здійснюватися?" - поцікавився Медведєв.

"Абсолютно всі перешкоди знято, немає жодних перешкод для того, щоб відновити транзит", - підтвердив Міллер.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK