Європейські спостерігачі підтвердили відновлення постачань газу в Європу

Європейські спостерігачі підтвердили відновлення постачань газу в Європу
Reuters

"Постачання газу йдуть нормально, і ми можемо повідомити нашим громадянам, що газ вже в дорозі", - сказав він у вівторок в Брюсселі на прес-конференції.

Водночас, Словаччина почала отримувати газ із Росії, який постачають через територію України, сказав у вівторок міністр економіки Словаччини Любомир Ягнатек після засідання урядового антикризового комітету.

Крім того, російський газ поки що не надходить у Польщу через територію України, повідомила представник компанії Газ-Систем Малгожата Польковська.

Вона зазначила, що мова йде про дані станом на 12:20 за центральноєвропейським часом.

"Поки що ситуація не змінилася. Через Дроздовичі ми все ще не отримуємо газ. Нам потрібна інформація від українських операторів про те, коли ми можемо почати отримувати там газ. Поки що такої інформації у нас немає", - сказала вона.

Як повідомлялося, представники Газпрому заявили, що газотранспортна система України почала приймати газ із території Росії о 09:24 за київським часом. Пізніше Нафтогаз України підтвердив надходження газу з Росії із п'яти газовимірювальних станцій.

Перший віце-прем'єр України Олександр Турчинов прогнозує, що середньорічна ціна за російський газ, що постачається в Україну, складе $ 230.

Домовленості про постачання російського газу, яких досягнуто прем'єрами України і Росії Юлією Тимошенко та Володимиром Путіним, викликають багато питань і зауважень як у результаті двосторонніх переговорів, так і через непрозорість прийнятих рішень, вважає глава Секретаріату Президента Віктор Балога.

Міністерство закордонних справ України  заявляє про "газову атаку" Росії з метою дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, зруйнувати її газотранспортну систему і підбурити проти неї європейських партнерів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK