Фунт стерлінгів встановив новий антирекорд

Фунт стерлінгів встановив новий антирекорд
lenta.ru

Обіцянка уряду Великобританії допомогти комерційним банкам країни сумою в розмірі 300 мільярдів фунтів стерлінгів не втримала місцеву валюту від подальшого ослаблення.

Падіння відбувається на тлі побоювань за долю британської банківської системи. Негативно впливає на британську валюту і різке збільшення державного боргу. У підсумку інвестори масово виводять кошти з активів, номінованих у фунтах.

Рік тому співвідношення фунта до долара наближалося до двох до одного, а до євро - більше 1,3 до одного. Таким чином, падіння курсу фунта стерлінгів до основних валют за рік склало більше 20-30 відсотків.

Тим часом капіталізація найбільших британських банків стрімко падає - в понеділок на Лондонській фондовій біржі на 70% впали котування акцій Royal Bank of Scotland, у вівторок більш ніж на 30% знизилися котування акцій нової банківської групи Lloyds Banking Group.

Акції цих найбільших британських банків почали стрімко дешевшати ще в жовтні після їх звернення до уряду Великобританії по допомогу в боротьбі з кризою.

На початку жовтня 2008 року уряд Великобританії вже заявляв про те, що надасть допомогу банківській системі на 50 мільярдів фунтів стерлінгів (87 мільярдів доларів). Влада країни обіцяла витратити ці гроші на викуп акцій фінансових організацій, відчуваючи дефіцит ліквідності.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK