Ринок сировини: Нафта і золото ростуть у ціні

Ринок сировини: Нафта і золото ростуть у ціні
treehugger.com

  
Нафта подорожчала до $ 45,87 за барель


Як повідомив керівник активами Astrum Investment Management Олег Неплях, на нафтові ф'ючерси минулого тижня чинило тиск зростання запасів у США на 6,1 млн барелів, що істотно перевищило ринкові очікування.

"Споживання нафтопродуктів в США також скоротилася. Однак у п'ятницю фактор попиту був згладжений фактором пропозиції - дії ОПЕК ринку дають привід для оптимізму", заявив Неплях.

Саудівська Аравія заявила про намір знизити виробництво на 300 тисяч барелів нафти понад зниження в рамках квоти, що свідчить про готовність ОПЕК йти на безпрецедентні заходи з підтримки ціни на нафту. У той же час, за словами аналітика, залишаються сумніви в тому, що на поточному тижні нафту зможе показати суттєву позитивну динаміку - корекція залишається більш імовірною.

Неплях також повідомив, що золото в п'ятницю вперше за багато тижнів пробило рівень опору 900 доларів за унцію. Падіння на ринку акцій викликало відтік ліквідності на інші сегменти ринку.

"У той же час казначейські зобов'язання США та державні боргові папери країн ЄС зараз також знаходяться в явному негативному тренді. Таким чином, у п'ятницю сировинний ринок став тихою гаванню на глобальному ринку", - повідомив керуючий активами Astrum Investment Management.

На тлі падіння безризикових інструментів і зростаючих побоювань з приводу світової економіки, вважає Неплях, золото істотно посилило свої позиції. Котування золота виросли з 857 доларів за унцію до 900 доларів за унцію і на поточному тижні мають потенціал для подальшого росту, якщо фондовий ринок продовжить падати.

Як повідомлялося, за підсумками торгів у минулий четвер ціни на нафту впали на 2,9% до 42,4 доларів за барель.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK