Чутки про продаж Skype розпалюються з новою силою

Чутки про продаж Skype розпалюються з новою силою
spfldsparc.org

Чутки про те, що компанія eBay Inc., що володіє найбільшим у світі онлайн-аукціоном, може продати підрозділ інтернет-телефонії Skype, значно посилилися після того, як голова EBay Джон Донахью назвав Skype "прекрасним незалежним бізнесом".
Як пише в своєму сьогоднішньому номері британська The Times, учасники ринку вважають, що ці слова є сигналом готовності до продажу підрозділу, якщо буде запропонована хороша ціна.

Обговорюючи розпачливі квартальні результати EBay з аналітиками, Донахью визнав, що "синергія між Skype та іншими елементами нашого портфеля мінімальна". "Ми збираємося продовжувати контролювати і розвивати цей бізнес і дамо вам знати, якщо у нас з'являться інші міркування з цього питання", - додав він.

Очевидним потенційним покупцем експерти вважають Google, оскільки Skype буде прекрасним доповненням до вбудованої опції голосового зв'язку Google Talk "Якщо хтось захоче заплатити правильну ціну, не думаю, що у EBay будуть заперечення з приводу продажу, - упевнений аналітик інвестиційного консультанта Morningstar Ларрі Уітт. - У EBay є свої внутрішні оцінки того, скільки коштує Skype, але мені здається, вони чітко дали зрозуміти, що підрозділ не є основним елементом їх стратегії розвитку ".

EBay придбала Skype, що забезпечує користувачам послуги голосового зв'язку через інтернет, у тому числі шляхом викликів на мобільні та стаціонарні телефони, в 2005 році за $ 2,6 млрд. З тих пір компанія неодноразово заявляла про те, що переплатила в ході цієї операції.

Очевидним потенційним покупцем експерти вважають Google, оскільки Skype буде прекрасним доповненням до вбудованої опції голосового зв'язку Google Talk. Також в угоді можуть бути зацікавлені американські телефонні компанії AT & T і Verizon, що пропонують послуги як мобільного, так і наземного зв'язку.

Представники EBay відмовилися прокоментувати цю інформацію.

EBay зменшила чистий прибуток у четвертому кварталі 2008 року на 31%, а також зафіксувала перше скорочення виручки через погіршення попиту з боку споживачів. Чистий прибуток склав у жовтні-грудні $ 367 млн, або 29 центів у розрахунку на акцію, у порівнянні з $ 531 млн, або 39 центів на акцію, отриманими за аналогічний період 2007 року.

Покупці скоротили бюджет на різдвяний сезон продажів і знизили онлайн-покупки. Виручка в цьому сегменті, частка якої складає 55% у загальному обсязі продажів EBay, впала на 16%.

EBay відзначає, що в першому кварталі умови, як і раніше, залишаються неясними, а прибуток і виручка будуть гіршими, ніж очікують аналітики.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK